Vårt julebrev til famile og venner  
Kjære familie og venner !

Så er vi der igjen, da. Julen. Med alt det fører med seg. Også å sette seg ned i ro og mak, og tenke litt igjennom; Hva skjedde egentlig det siste året? Å det er ikke rent lite for vårt vedkommende!

Vi startet året med å få ferdig noen rester i forbindelse med fullstendig renovering av kjøkken og bad. Men så var det også nok hus for en stund, fordi vi måtte sette alt inn på å samle alle trådene siden vi skulle gifte oss. Det gjorde vi 21. februar i Horten Kirke. Vi hadde et alle tiders bryllup med familien og venner til bords på Sjømilitære Samfund. Vi kunne ikke ha alle, men det skulle vi rette på senere. Bryllupsreisen gikk til Lanzarote, sammen med noen venner.

Det skulle ikke gå lang tid før et barn kom til verden. Naturligvis ikke for Just og meg, men for min bror, Richard og hans Tone. De fikk en sønn 29. mars, og gleden var stor. Stor er ungen også, Tevje, som har mye å slekte på. Nytt arrangement sto for døren da, når store ungen skulle døpes. Jeg er heldig, igjen, og fikk lov til å bære han til dåpen, samtidig som jeg er hans fadder.

I mellomtiden har Just og jeg samlet krefter og skulle bare så vidt begynne på hagen vår. Vi driver nok hverandre litt, men vi gleder oss egentlig veldig over det arbeidet som vi gjør her ute. Ungene er med i aller høyeste grad. Huset har vi døpt til Villa H. Vi har anlagt Ingrids bed, Tonjes bed, Lyders plass, Justhuset, Erleporten, Høvers hjørne, Pionbedet, Dagfins bed og tatt hjem Waldemars urne samt Amor og Vårgutt. Vi har det gøy, det hele har blitt kjempefint. Nye prosjekter er på gang, som blir beskrevet i neste julebrev.

Sommerferien ble avviklet på hytta i Rondane. Det hadde jo ikke vært noe særlig sommer her, og vi trengte å komme av gårde. Jeg gleda meg til å ha med Ischa. Hun har egen stall, og beite og tar jeg ikke helt feil, så gleda hun seg også. På Rondane fikk vi i år besøk av mor og far. Det var særdeles koselig. Det ble gjort plass, og Kårstua ble lafta opp - ei tømmerhytte som kom i brylluppsgave fra Farmor. Vi tok med unger og bil, lot Ischa bli igjen hos Farmor, med fôringsinstruks, og dro nordover til Trodheim. Vi traff alle våre gartnervenner for å se på bl. a. Stiklestaspelet.
Når vi kommer hjem fra fjellet kommer endelig sommeren. Vi er ikke vanskelige, og heldige igjen. Vi pakka oss ned, og hadde ei uke på hytta på Løvøya og ble brune og bada. Det er vel ikke hver år jeg kan si at jeg har hoppa i karet for første gang den 2. august. Det er nok første gang jeg opplever.

Vi blir invitert i et nytt bryllup. Det var ikke uventet. Richard og Tone gifta seg den 6. august. Far til Tone er prest, og det hel var en veldig flott seremoni. Han førte sin datter til alters, for så å vie dem.
De hadde bestemt seg for å ha en bryllupsfest for venner og kjent litt senere på sommeren. I slutten av august var det dags igjen. Vi var med på en ny bryllupsmiddag med en kjempeflott fest etterpå.

I år har vi vært på Øvrevoll og på Derby og skjønt hvordan det hele virker. Vi stiller forhåpentlig neste år med flere venner, iført hatt og deltar på den årlige kåringen. Vi spilte og vant - og tapte, aldri mer enn hva vi har råd til.


Dagfins liv som travtrener og kusk går meget bra. Han har etablert seg på Jevnaker og har nå ca 14 hester i stallen. Han og Katrine virker meget godt fornøyd med forholdene rundt seg. Han gjør det også bra i løpene sine og har hatt meget god fremgang som ofte gjør oss litt ”rikere”.

Erle har hatt et noe roligere ”hesteår”. Allikevel har det blitt noen plasseringer. Det kan kanskje også ha noe med at hun har fått seg en kjæreste. Christian har vi fått stifte bekjentskap med og han virker som en veldig flott kar! Ellers har Erle alltid nok å gjøre i barnehagen. I leiligheten har hun fått selskap av Kleopatra – en katt.

”Barnet” til Just og meg er Ischa. Hun er en helt herlig hest, med mye personlighet og karisma. Vi starter sesongen med å delta i to stallstevner hhv dressur og sprang. Vi får 3. plass i hver av klassene, og vi synes vi er veldig flinke. Siden starter vi i mai-måned på Jarlsberg. Vi fikk 3. plass igjen (Sprang 1 meter) og vant en hel sekk med pelletts. Etter ferien, melder vi oss på den åpne klassen i ”klubbstevnet” til Jarlsberg. Her vinner vi 1 m klassen! Det er virkelig gøy når det går slik!

Ingrid rir fortsatt hun også, men ikke alltid på Ischa. Det blir å prøve litt forskjellig og det er sunt. Håndball har det vært litt av, og så tar skole og venner også sitt. Ingrid er også kjempeflink hjemme og hjelper til mye her.

Lyder går nå i femte, og pugger gangetabellen. Han har fått skrivemaskin og lærer seg Touch. Gitarspillingen går så det suser, og som venstrehendt spiller blir han sikkert innmari god. Han spiller også i forsvar på innebandy laget og trener friidrett en gang i uka. Han har dagene fulle.

Just tar oss alle med til syden i høstferien. Verken Ingrid eller Lyder har noen gang vært i syden, ei heller oppe i et fly. Vi var en uke tur på Mallorca med deilig sol og varme. Ingrid, Lyder og Tonje storkoste seg og fikk også mange nye venner på denne uka.

Mor fylte 75 år i oktober og vi feiret den med familien. Hun holder seg meget godt, og er et forbilde for alle oss andre damer som begynner å bli ”voksne”…..
Jeg fylte 40 i november, og tok igjen all festingen med alle de som jeg ellers ikke hadde fått tatt en fest med på lenge - over dette arrangementet. Vi hadde først Ponny Party Bursdag på Lefdals rideskole, med konkurranse for oss voksne ryttere. Deretter en kjempeflott fest på Opera Cafebar med nærmere 60 gjester. Det gledet meg veldig at så mange kom.

Just har vært helt fenomenal i år med å ta alle de tunge løfta, ordna opp i hagen, holdt i den nye jobben med stø hånd, og på toppen av det hele orka meg. Han er en god reservefar for ungene og en veldig flink assistent for ekvipasjen. Som en følge av alle selskaplighetene, har han i tillegg hatt ballkortet fullt!

Det gleder oss veldig at vi i år får alle familiemedlemmer hit. Huset kan bære en slik julefeiring, og vi med. Vi blir 13 til bords, men Hercule Poirot kommer altså ikke.

Vi ønsker deg og dere en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR !