Vårt julebrev til venner og familie  
God Jul og Godt Nytt år ønskes dere alle!

Det har vært et stritt år. Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte. Om jeg ikke har hatt det før, så har jeg i hvert fall helt siden juni, vært i en slags tilstand som har satt hele livet i et nytt perspektiv. Det har vært mange triste stunder, og når vi nærmer oss høytiden, kjenner jeg at det strømmer på igjen. Det er så rart med dette livet, så innmari skjørt. Karsten’s bortgang har satt sitt preg på meg en gang for alltid.

Vi snur opp ned på det hele nå, og tar tak. Som sikkert de fleste vet, har Just og jeg kjøpt oss et aldeles nydelig hus. Vi er i full sving med å sette bad og kjøkken i stand til å møte dagens nivå. Det er spennende og morsomt, men også litt slitsomt. Hele huskjøpet satte i sving mange prosesser.

Just flytta til Horten 1. november, men egentlig så har han flytta til Horten siden juli måned. Hver eneste tur han har hatt hit, har han hatt med seg et lass med saker og ting. Egentlig så var det heldig at vi kjøpte oss en litt stor tilhenger i sommer, når vi rydda opp på hytta. Den har blitt flittig brukt. Huset i Drøbak skulle så klargjøres for salg, og det ble pakket, vasket og dandert etter alle kunstens regler. Det ble også solgt ganske fort, og vi var glad for det.

Prosesser ble satt i sving, i forhold til at Erle og Dagfin også skulle flytte og stifte førstegangsbolig. Dagfin hadde vært på jakt lenge, og endelig fant han og Katrine et flott hus i Trippestadlia 15 b i Askim. Her er det kort vei til stall og jobb. Gode forhold for travtrener oppgavene til Dagfin også. Vi har vært å besøkt de en liten tur, og de har virkelig fått det koselig. Katrine har fått jobb på stallen, og trives. De unge istemmer at 3 uker på brakke var verdt det.

Erle fikk akkurat den leiligheten hun ønsket seg. Den var så flott at det bare var å flytte rett inn. Erle bor nå i ”fasjonable” Skorkeberg Allè 13c i Drøbak. Hun har også kort vei til jobb og stall, hvor alle hestene behørig blir tatt hånd om. Vi spår at Erle blir bedre, og at sløyfene neste år blir i flotte kolører. Hun smiler og er fornøyd.

Tonje har endelig fått senga si oppmontert igjen. Hver gang hun har vært i Horten, så har hun ligget i skuffen til Ingrid, men nå endelig, var senga på plass på det nye rommet. Tonje har blitt tenåring, og har begynt på ungdomsskolen. Fransken går så det uler. Vi må nok ned til Frankrike slik at språk- kunnskapene kan testes ut.

Ingrid er kjempeflink på skolen. I tillegg har hun selv startet med håndball. Vi tror hun har gode forutsetninger for å bli bra her. Jeg synes kanskje det blir litt mye, men hun styrer og ordner selv. Det er håndball, hest, venninder og lekser. Skravla går i ett samtidig som hun er pliktoppfyllende og hjelper til hjemme.

Lyder henger med. Han blir liksom aldri ferdig med å leke. Det har vært hyttebygging i Knarrestien før vi flytta. Hvis du har sett det huset som kameraten til Harry Potter bor i, ja, så har du sett hytta til Lyder. Hele klassen har fått nøye forklart hvordan den er forankret med 7 tom spiker i treet som mer består av kvist. Hans verden er fylt med glede, og så lenger han traller og spretter rundt – vurderer jeg det dit hen at han utvikler seg positivt. (Skrivinga går litt tregt da, men så er han tilsvarende kreativ – venstrehendt i tillegg, så blir det bra !)

Just er en flott kar. Han er kjempeflink og har virkelig stått på for at vi skal komme videre alle. Han har vært ”arbeidsledig” siden mai, men det er naturligvis en sannhet med modifikasjoner. Heldigvis, kan jeg trygt si, har Just holdt i tråder og nøsta opp hele veien, slik at oppgavene har blitt utført til riktig tid. Sa jeg det ? , en flink snekker er han også……!

 

Jeg er fortsatt sekretær, og som de fleste vet, har de full oversikt (!) Vel, i år har jeg ikke bestandig hatt det, men jeg har hatt god støtte i familien og ikke minst i Just. Jeg setter veldig stor pris på all den støtte og hjelp jeg har fått. Tusen Takk. Ridingen driver jeg fortsatt på med, og stilte i sist konkurranse i 1 m klassen for første gang. Feilfri superrunde og stor rød sløyfe. Det er en milepæl, og jeg er meget stolt !

Vi rakk også noen turer i år. Vi var i syden i februar, og hadde noen flotte dager under blå himmel og sand mellom tærna. Danmark ble kjørt på tvers og langs med alle de ”små” barna i Juni. Vi dro på en rask trip i forretningssammenheng til Tyskland første week-enden i september. Toppturen var turen til Paris og Frankrike sist i september. Just fridde når vi var i Paris, og vi gifter oss den 21. februar neste år. Vi planlegger det hele nå, og sant skal sies; Når jeg midt opp i malespann og håndtverkere på alle kanter, telefoner, avgjørelser alt mulig rart, og et virvarr av støv og folk – mangla det jo bare at jeg sto i midt i stua å prøvde brudekjolen! Jo da, jeg kunne fort følt meg som en rolleinnehaver i en eller annen amerikansk film… Brudekjolen er forresten allerede kjøpt, men det er en annen historie…..

Knarrestien ble i samme stil som Sogstiveien nedpakket, klargjort, vasket og dandert og solgt på under en uke. Det var mange interesserte, og et ungt par som kommer under Kevin nå. Det var litt vemodig, og jeg innrømmer at det var en prosess for meg også, å selge det jeg har bygget opp de siste 6 årene. Men, det er verdt det.

Vi tok over Apenesbakken den 1. oktober, og startet med å rive. Snekkeren kom 3 uker senere. Området har derfor vært kategorisert som katastrofeområde/full unntakstilstand siden midten av november. Vår første natt i huset var den 25. november. Da tok Just og jeg et glass champagne, og det trekte taket i daglistua fikk i anledningen en liten flott bulk. Vi har planlagt ombyggingen siden i sommer, og tegningen av kjøkkenet tror jeg hadde versjon 10, når vi endelig ble fornøyd.

Den andre uka i desember, så har vi nedgradert området til å ”bare” være Kaos. Det kan vi tåle en stund fremover. Vi blir jo aldri ferdig, men nå er det sånn noenlunde brukbart. Bra er jo det, for i julen kommer Farmor, Erle, Tonje og Hei (hunden til farmor). Vi er forberedt på det nå, bare badet blir ferdig….. men det har Ernst sagt at det blir, og jeg stoler på ham. I det hele tatt har vi hatt noen skikkelig bra håndverkere hos oss. Det står all respekt av den jobben de har gjort for oss!

Richard blir pappa i mars, en barnedåp der en gang på sommeren med påfølgende bryllup den 6. august. Mor Matsen blir 75 i oktober og (ennå) frøken Matsen runder i november neste år…. tenker vi skal få nok å glede oss til neste år, jeg ! Våre veier krysses helt sikkert, og vi gleder oss! Lev livet nå ! Det kan fort bli for sent.