Skriblerier fra dagboken vår.
Januar Mai September
Deilig start med flott vær. Tur hver dag midt på dagen i det nye året. Det varte ikke så veldig lenge. Januar blir en måed med mye snø. Vi får først 40 cm i en sveiv. Det blir mye for Just å måke. Bilder blir satt inn i album og 2007 er nå ajour. Vi har godt vær de første dagene, nesten ikke vind men litt kaldt i lufta. Lyder fikk flott vær på sin dag den 3. mai. I hagen er det stort sett vedlikehold nå. Endel roser har blitt flytta fra Solveig og Arnes bed. Endel sniler plukkes, men Iris har endelig klart å blomstre før den kom! Ny stor Fuksia kom som gave fra Just. Planteloppetorvet fikk endel blomster av oss. Perlargonia skyter og trives. Just gjør klart for støping ved den gamle garasjen og forlengelsen av Lyders plass. En Buksbomhekk settes ned i forkant her. Atter en måned med få skriblerier. September har vært deilig og varm. Vi fikk nesten en Indian summer.
Februar Juni Oktober
Det har kommet enda mer snø, og når vi skriver 10. feb er skavlene ute i gården likehøye som eikestolpen ned til grønnsakshagen. Totalt ca 80 cm. Fine skiforhold da. Taken på Justhuset blir måkt i to omganger og i slutten av feb er det 0.95 m snø. Det blir laaaangt til våren. Vi har banet oss en vei ned til drivhuset, sånn at våren ihvertfall kan begynne der. Det er litt kjedelig nå, og vi er ikke mye ute. Det er igrunn fint vær, og vi må vanne. Det er litt kaldt og vind. Huset varmes opp igjen siden kulda slår inn. Vi satt opp en le-vegg i grønnsakshagen og brukte den gamle glassplaten som sto her når vi tok over huset. Det ble et hyggelig rom. Dammen er på nytt lekk. En tur til Dyhre resulterte i nye pelargoniaer og besøk på Krukkegården ga inspirasjon. I slutten av juni kom endelig varmen. Vi har tomat, agurk og sitron i drivhuset. Det har vært lite nedbør så vi vanner. Just og Dagfin støpte underlaget ved Lyders plass. Farmor dør den 4. oktober. Vi fikk være med henne til det siste. Det blir en måned hvor vi har tanker et annet sted. Har ikke skrevet stort i boken.
Mamma fylte 80 år, og hun fikk naturligvis en GardenGirl bukse og støvler. Hun ble kjempeglad! Vi håper og tror at hun blir en meget sprek representant for hennes generasjon. GardenGirl passer til alle! Vi begynner å legge stein inn mot hagen. En gave fra fjellet.
Fuksia står fortsatt ute. Pelargonia blir etterhvert satt inn i drivhuset. Dalia blir spadd opp og "arkivert" etter alle kunstens regler.
Mars Juli November
Vi engasjerer oss i Hagelaget og synes det er morsomt å treffe likesinnede i møter på KJV. Vi har tatt komposteringskurs og fått nye innspill til komposterings anlegget vårt. Det kom også enda litt mer snø i mars, men det kom flere dager med pluss. Drivhuset fikk hard medfart, og flere ruter ble knust av tung snø. Inne har vi begynt å så og ute synger fuglene. Vi starter på fjellet med Dm-jenter og knallvær. Når vi kommer hjem er rosefloret i full sving. Det begynte å regne 6. juli, og det skulle vedvare med dårlig vær denne måneden. GardenGirl tar mer og mer form. Simba dør for oss den 20. juli. Trist, men han ble 13 år gammel og hadde et flott og langt liv. Han har fått sin egen gravplass her med blomster. "Min" måned, nå 45. Noen gode høstdager men også de som er fylt med vind og regn. Svineinfluensa herjer i landet. Hagen byr fortsatt på mange roser i knopp og blomst. Drivhuset varmes opp, og vi a-klimatiserer skjøre blomster. Det tar dog litt tid. Den varme høsten har motivert de fleste til å by seg frem med blomster og grønne blader. Fuglene får nå mat.
April August Desember
Denne påsken er vi like mye på fjellet som i hagen. Den 20. april ligger kun små snøflekker igjen. Alle potter og kar er tatt opp fra kjelleren og satt i drivhuset. Samtlige fikk ny jord. Mange varme dager. Staudebedet renses, gressplen rakes alle rosebed blir vendt og roser klipt. Det østlige feltet får toppdressing med kompostjord og alle roser får en dose hønsegjødsel. Ny varmkompostbinge kommer på plass. Forøvrig mye forberedelse til konfirmasjon. Vi har en flott tur til Stavanger, hvor vi treffer gartnergjengen. Det ble en flott tur langs kysten ned og over fjellet hjem. Vi besøkte Flor og Fjære. En kjempefin opplevelse som ga inspirasjon. Ellers blir det mye jobbing på oss begge, som resulterer i at det ikke har vært tid til å skrive i dagboken. Stort sett så har vi vedlikeholdt og kost oss i hagen når det har vært mulighet og vær til det. Just fyller 60, og vi har feiring i flere omganger med familie, venner og venner. Sirkus Matsen går av stabelen i slutten av august. Se egne sider om stuntet.