Skriblerier fra notatboken vår.
Januar 2008 Mai 2008 September 2008
En måned som ble lang og kjedelig. Vi har ikke gjort noen arbeider inn som vi normalt gjør. Det ble en stor fordel for bildearkivet. Jeg har satt inn bilder i familiealbumet og ble ferdig med 2004, 2005 og 2006! Ellers har det vært ganske mildt og svært lite snø. Vi har bestemt oss for å selge Ischa. Veggen ved Solveigs vegg ble vasket, grunnet, flekkmalt og malt med to strøk. Samtidig ble gelender til veranda vest gjort ferdig med lakk. Hittil har det regnet lite, så det er litt tørt i alle bed. Vi har klippet gresset med mare en ukes mellomrom. Nå gror det!. Lyders plass er vasket og beiset to ganger. Garasjebalkongen ble også spylt ren. Furukollen terasse ble vasket grundig, men det frister ikke å begynne å beise gulvet her.... 11. mai begynte vi med male forberedelser på Arnes vegg. Stillasjen ble satt opp. I hagen blir det mest vedlikehold denne måneden. Det blir mest klipping og noen timer i drivhuset. Vi er på et fantastisk slektstreff med slekta til Just den 20. september. Vi var hos Øyvind og Hanne å spiste krabbemat. Tonje ble 18. Eva kom på plass i hagens søndre hjøre. Adam står på ønskelisten. Eva var et spontankjøp på jentetur når vi skulle til Trude. Eva kommer altså fra Jessheim :-) Fuksiaer og pelargoniaer blomstrer godt og vi har en deilig (og litt tørr) høst. Soppturer med god fangst.
Februar 2008 Juni 2008 Okotber 2008
Atter en noe kjedelig måned. Deilig dog at det blir lysere. Blir noe rastløs av det, for det har så lyst til å så, men det er altfor tidlig. I slutten av februar ble det rekordvarmt, og jeg har vaska drivhuset innvendig og alle saker og ting. Just har rydda litt ute og skjært til de steiene som manglet i gulvet i drivhuset. Vi har også begynt å legge stein rundt huset. Ved kjøkkenet er det ferdig. Jeg har begynt å lage til kompoststedet med nye binger for å få igang sirkulasjonen til sommeren. Har steinsatt gulvet med gamle mursteiner. En mild februar med lite snø. Tuva har rydda endel i furu- trekronene. Vi starter måneden med knallvær. Det er i snitt 25 grader i to uker. Veldig deilig og varmt, men det blir også tørt. Altfor varmt til å jobbe ute, og stillasjen står nå ved husets nordre vegg, hvor vi lurer på hvordan vi skal komme over kjøkkeninngangen (som da er 25 cm for bred) - og helt opp til topps med våre malearbeider. Etterhvert blir vi enige om å gå på den øvre delen av husets først med lift, deretter det vi rekker fra stillasje. Det krever god logistikk for å få utnyttet liften max og så må vi være heldige med været. Alt vanningsanlegg kommer på plass og Just ordner med vanningsanlegg i grønnsakshagen. Det ble kaldt fra midten av jui + noe regn og vind. Rosene lar vente på seg, men drivhuset er herlig! Ryddemåneden. Vi starter med en uke høstferie på fjellet og er der endelig uten at vi MÅ gjøre noe. Det er deilig vær og vi koste oss veldig. Noen ungdommer var med. Luftgevær, leirdueskyting og firehjulig sto på programmet med aktiviteter. Retta opp steiene i Ingrids bed som heletiden har ligget skjeve. Hullet til innkjøringa ble utvidet. Portstolpe og porten kom opp og endelig fikk vi satt opp steingarden igjen, og ryddet opp i inngangspartiet til eiendommen. Det skulle altså ta 5 år. Hele arrangmentet med porten ble veldig bra. nå må vi bare utvide porten litt, slik at den passer i det nye "hullet". Hardfør fuksia, blå busk og sommerfuglbusk er flytta på. Det krafses i alle rosebed. Yrende fugleliv rundt nytt fuglebrett. Sidensvansen har spist opp alle bærene på mispel over vårgutten.
Mars 2008 Juli 2008 November 2008
Mars er også mild og snøfri frem til påske. Vi rydder mer "alvorlig" ute nå. Alt fra kjelleren blir bært opp og satt i drivhuset hvor vi setter på litt varme. Vi rydder Dagfins bed, Erleporten/Lyders plass, Solveig og Arnes vegg blir luka. Just jobber endel i Cathrinelund hvor det også er mye ugress. Vi reiser på fjellet i påsken. Langfredag kommer snøen! Det snør mye og vi kommer hjem til 30 cm. Etter noen dager har det kommet enda 20 cm. Kaldt og mildt om hverandre gjør det veldig glatt. De fleste plantene i drivhuset har klart seg, men de som har stått nære glasset har fått seg en støyt. Vårløken som hadde kommet opp er nå dekket av snø og blir ødelagt. Har sådd litt inne, men blei deppa av all snøen. Just har laget en ny drivbenk til Drivhuset. Den skal beises grønn. Idås ble 50. Vi koser oss med hagestell og nyter det vi har jobbet frem. Det er en fantastisk rosesommer og floret er helt på topp. Jeg tar masse bilder og for endelig litt system i alt. Arne og Solveigs vegg er besluttet omgjort, og det merkes endel roser som skal omplasseres. Vi reiser på fjellet og fullfører oppussingen av rommet "RunawayBride". Rommet ble veldig koselig og intimt. En helt annen tone enn rommet "Moonstepper". Før og Etter bilder av rommene er tatt. Jeg røyk en leggmuskel i slutten av oktober og må gå på to krykker. Det er en stooor utfording mentalt. Å jekke ned et arbeidsmenneske som meg er ikke bare bare. Blir litt sint , er lett irritert og lei meg. Får ikke gjort noen ting uten hjelp. Det vil si; jeg sitter mye foran PC'en og dermed blir det gjort masse på sidene til TH og tilhørende billedbibliotek. Ny struktur og full gjennomgang. Dette tar ganske mye tid, så det er kanskje en mening. Trappestige som Just laget i sommer står nå oppe i annen etasje og huser alle små pelargonia. Drivhuset har fått inn varmeovn & lys. Kjelleren blir rydda og klargjort for innrykk av overvintrende urner. Hagredskap, saker & ting blir rydda inn tidlig denne mnd. Ennå noen roser på stilk. Typisk november, god blanding av mildt,kaldt, frost, vind og nedbør.
April 2008 August 2008 Desember 2008
I begynnelsen av måneden ryddes Ingrids bed. Eføyen kryper innover i bedet, og vi må tenke ut en løsning for å holde den i sjakk eller en enklere løsning for å beskatte den. All akeleien blir samlet i den søndre delen av bedet. Lavendel blir flytta til det runde bedet midt i gresset. Just gjør ferdig steinlegging langs husets østre side. 24. april rigger vi opp stillasje på husets vestre vegg, som blir vasket med kraft vask. Vi beslutter å leie en lift for å fullfører maling av Nord-veggen. Vi er mektig lei av stillasjen som står her nå. Den 5. august bruker Just og jeg 11 timer på rigging, vasking, skraping av veggen + visir i lifthøyde fordi det var tørt nok. Vi tok oss helt ut. malingen sitter løst, særlig under stuevinduet. Så kom det regn og jeg ble sur. God service hos utleiefirma og vi er heldige og får liften, som heter DINO, en helg til. Vi får gjort ferdig alt i lifthøyde og går også på "trekantene" ved buen alle 4 steder med ful pakke. 24. august går stillasjen ned, og liften kom for annen gang. Dino glapp for oss, og holdt på å gå rett i Arnes vegg. Det gikk heldigvis bra, men noen roser er kanskje skadet. Vi rydder opp og gjør reint rundt det hele.Nå er det strøkent og fint. Venner og jgester er på besøk og vi slapper av å koser oss. Nye krukker har kommet på plass foran hovedinngangen. Vi er i rute i forhold til opprinnelig plan. Vaskemåned. Det er mye som skal tas igjen etter en lengre tid med krykker. Hele huset blir vasket ned og klargjort for julefeiring. Huset bærer preg av at en hrundig junlevask ikke har vært utført på mange år, siden vi har vært bortreist. Kjøkkenet ble til og med bonet opp med møbel polish og skinner nå. Jule- og nyttårshelgen vle feiret og vi nyter det deilige huset! Stille og rolig, mange familiemedlemmer på besøk gjennom juledagene. Stort sett mer arbeider blir det ikke. Været er deilig med klart, opphold og litt kaldt. Vi fyrer i ovenen ved siden av varmepumpa og holder unna forfrysninger. Tenkt oppussing av spisestua må utsettes.