Skriblerier fra notatboken vår.
Januar 2007 Mai 2007 September 2007
Stillasje er satt opp i trappa inne for å begynne på hallen. Endelig! Vi har holdt på nærmest hver eneste dag i januar og 10 dager inn i februar med vegger og tak. Det ble mange runder med sparkling og pussing, før grunning og to toppstrøk. Men, endelig kunne gulvpapiret fjernes. Da hadde det ligget der i over et år!. Vi ble veldig godt fornøyd! Inn kom også en varmepumpe og den er gull verdt. Deilig varme i hele hallen! Vinduer er bestil og kommer i begynnelsen av mars. Inntil da; vinterferie og pause. En hektisk måned med konfirmasjon til Ingrid og barnedåp til Tobias. Allikevel er det rom for noe hagearbeid. Lyshuset kom og ble montert. Just laget en flott platting av grå belegningsstein under og skjærte til gulvet i samme form som huset (6-kantet). I slutten av mai ble det handlet endel klartreplanter til Lysthuset og det vil bli - når alt har grodd seg til - en dominans av rosa toner. Det har ellers vært en kal og rå måned og spiringen lar vente på seg i kjøkkenhagen. Det går også tregt i drivhuset. Dammen er endelig tett! og da måtte vi jo belønne oss selv med ytterligere en vannlije. I tillegg handlet vi flere roser. en ny oppdagelse er gjort av husets frue - Duftperalgonia! På Dyre gård i Moss var det masse! En virkelig inspirerende tur hvor vi kan anbefale en visitt. Endel bilder er tatt i hagen. Hjemmesider og kart ble oppdatert. det begrenser seg for hva en får gjort i regnvær. Vi skal nå (03/09) fkt\\lytte stillasjen til sydveggen og satser på Indian summer. Huset over kjellernedgangen er ferdig, så den pakker vi inn. Ompottingsbordet i grønnsakshagen fikk endleig sitt grønn etterlengtede beisestrøk. Vi får låne ekstra stillasjer for å nå helt opp på sydveggen - her er det høyt. Strøminntaket til huset må skiftes, og Tommy ordner opp. Vask og skrap går rakst og er ferdig den 07/09. Det tørker noe raskere opp på denne veggen. Veggen ble malt etter oppskriften. Siste hånd på verket ble tatt den 6. oktober.
Februar 2007 Juni 2007 Oktober 2007
Søndag 4. februar legges siste hånd på verket og vi har invitert familien i anledning at Ingrid er 15 år. Hallen ble flott! Lys og trivelig og ikke minst varm og deilig. Varmepumpa varmer også støvlene som står under. Ellers har vi ikke gjort noe mer i denne måneden annen enn å ta igjen masse jobb. Det er snø, så våren er foreløpig langt unna. Varierende vær slik at det har ikke blir noe skitur engang. Karsten bro ble tildels påbegynt i slutten av mai. Vi ble enige om at den skal bli blå - havblå med andre ord. 19.06.07 Idag ble Karstens bro helt ferdig. Just beiset kryssene og vi fikk de på plass. Den har blitt så fin.Ellers driver vi på med luing, planting & stell over det hele. Tomater og agurk er nå endelig i store potter. Veldig mye regn. Vi får ikke gjort stort. Den 8. oktober går Lyder og jeg på murdelen av den nye garasjen. Den fikk en flott gul farge. Med en gang synes vi kanskje den ble litt for gul, men etterhvert så får vi en deilig frisk følelse som kan minne om Skagen en deilig sommerdag... Lampa ved kjøkkenet ble pusset helt ned og malt opp i sort bengalakk. Også gelenderet ved hovedinngangen fikk sitt strøk, men to på toppen. Gelender på balkongen i 2. etage fikk strøk nr. 3 med benar og gulvet ved veranda Vest fikk strøk nr. 2. Bordet ved endegavel syd/øst (oppunder takstein) ble skifta og ordna slik at vann renner ned i takrenna. Blikk beslaget v/buen orkesterbalkongen ble også skifta. Slutten av oktober går med til å rydde ute. Just satte opp en vifteovn i drivhuset så nå er alle fuksia og perlargonia der til konvertering før kjeller.
Mars 2007 Juli 2007 November 2007
Kjøttmeisen besøker fuglekassene tidlig i mars. Det er mildt og mye fuglekvitter. Kan det hende at våren kommer? Nye vinduer til hall i 2. etg og dør til balkongen samt alle vinduene i 1. etg (minus dør og vindu til veranda vest) kommer og blir satt på vent i garasjen. Vi har snakka med Bjørn og forberedt han på jobben. Alt ble skifta over en 14 dagers periode i midten av mars. Vi hadde for lite listverk inne, og fikk en subrutine med å frese ytterligere 70 m list. Just henta det den 26. mars og vi ble ferdig samme dagen. Utvendig valgte vi ny form på rammen. Siden disse vinduene er litt større enn de forrige ble det noe "forstyrrelser" i de helt linjære linjene, men resultatet ble veldig bra. Det er rekordvarmt. Krokus, snøklokke, Iris ved dammen er i blomst. Alt står i knopp og eller er på gang i hagen. Nesten så en får litt dårlig tid. Vi reiste tidlig på hytta i år, den 7. juli. Hele familien var enten med eller kom på besøk. Regn og atter regn i 10 dager, med unntak av den 16. jli (bursdagen til Lyder). Da var det sol. Vi la bak oss en fullstendig og inngående oppussing av det blå rommet på hytta disse regntunge dagene. Her hjemme bruker vi noen dager på å komme ajour i hagen. Vi skal låne stillasjer av Christian. kanskje vi kan begynne å male snart? Siste del av Juli gikk med til å beise garasjen med strøk nr. 2. Endelig - ferdig med det! Jobbemåned. Vi gjør ikke stort i huset.
April 2007 August 2007 Desember 2007
En tidlig og varm vår! 2. påskedag (9. april) snekra Just sammen skallet til de nye drivbenkene våre. Her skal det bli grønnsaker, krydder og urter etterhvert. Vi fikk raka ut og sletta der hvor Lysthuset skal stå. Det kommer i uke 16. Drivbenkene ble ferdigstilt på null komma nix og jeg har beiset alt i samme farge - "Fjellgrå" som egentlig er Grønn ! Den samme fargen på senga og kassa til gulrøtter. kassa ble forøvrig korta noe ned siden den var høy. I drivbenkene la vi et lag med lecakuler deretter masse jord. Denne gjødsla vi og kalka, før vi sådde. Den ene benken med urter og krydder den andre med grønnsaker. Stillasjer er rigget på husets østlige side. Det er ryddet rundt huset og vi har begynt å vaske. Vi får assistanse av malemester på fremgangsmetode og måte. Hver eneste dag gjennom hele august har gått med til utvendige arbeider. Primo september legges siste hånd på veggen mot øst. Det har vært mye arbeid: Vaks, skraping, puss, visir, flekkmaling, og to strøk over det hele. Innemellomdager har vært brukt på smijerns rekkverket Veranda vest. Egen timeliste er ført. Fuktighetsmåler er innkjøpt, og Østveggen har vært ille. Lampa ved kjøkkenhjørnet Nord har inskripsjonen "Nautilus - Arsenal". Den har nok hengt på en bår, og har vært grønn en gang. Det skal bli godt å få juleferie. Det blir ikke gjor noe i desember. kun kos med familie og venner. En avslappende tid og vi samler krefter. Just fikk sag og benk i julepresang, så nå er han klar til å ta fatt på den gamle garasjen til våren....forhåpentligvis.