Skriblerier fra notatboken vår.
Januar 2006 Mai 2006 September 2006

Lyder sitt rom fikk sin sterkt påtrengte oppussing. Fra start den 6. januar brukte vi 10 dagerpå ansiktsløftningen. Dette ble gjort:
Taket ble malt to ganger, brannmur ble renset for gammel tapet og malt to ganger. Listverket + dør og døren til kottet ble grunnet og malt to ganger. Vegger ble tapetsert. Gulvet ble slipt i 2005 og var således ferdig.
Deretter satt vi inn seng som ble beiset. Vi handlet og satt inn en hylleskesjon med skaper, to stoler og bord. I tillegg stæsjet vi med tepper, blomster og pynteting. Kottet ble ryddet og rengjort og virker som avlastning for en aktiv gutt som også har pentøyet sitt hengende her. Han ble meget got fornøyd med de blå detaljene. Vinduer er bestilt og blir skifta i mars.

Fjerna plommetreet og laget et hjerte i gressplenen hvor valmuene står. Vi gjorde også et forsøk med Dahlia her. Bygget opp med stein ned i skråningen mot dammen. Plantet nyinnkjøpte blomster. Beiset gulvet på Lyders plass og rammen til veksthuset fikk samme beis. Grunnet gelender til Furukollen terasse. Hentet og la steinkant i svingen mellom gårdsplass og skråningen som går ned mot dammen. Vaska Justhuset og tetta dammen. Vasket ale potter og kar. Forsetter med drivhuset og området rundt. Fyller dammen med vann, og den lekker fortsatt :-( Vi kjøper flere planter og setter rundt dammen. Vi begynte å sette sammen veksthuset like før 17. mai, men det sto ferdig den 20. Vanningsanlegg er påbegynt og alt interiør er satt sammen. Det regner mye og mye hage- og malearbeid blir utsatt. 24. mai kommer det belegningsstein til veksthus og området rundt i kjøkkenhagen. Denne måneden står også i nytelsens tegn rent hagemessig. I september er vi i Italia i 10 dager, og har endelig litt ferie.
Februar 2006 Juni 2006 Oktober 2006
Den 5. februar begynte vi med oppussing av Ingrids rom. Takplatene av huntonitt rev vi ned. Under dette kom det fram et gammelt lerretstak. Dette hadde revnet og var dessuten ful av huller. Vi besluttet å ta ned dette også. Bak dette kom det frem en forholdsvis pen perlefas-panel. Den sparklet vi og fikk et lag grunning og toppstrøk med denne gang vannbasert maling. I tilleg ble alle listene, døra samt dørene inn til kottet grunnet og to toppstrøk med Lady 0502 egghvit. Vi var litt uheldige her, fordi male-forretningen hadde gjort litt feil med blandingen. Den er litt for "blå" - men vi lar det være. Veggene ble sparklet, pusset og grunnet. Brannmuren ble renset for tapet og malt to ganger. Ingrid har valgt en lys beige tapet og samme type som på rommet til Lyder. Den 15. februar kom gulvsliperen igjen, og slipte gulvet her samt i hallen. Det store lintøyskapet ble grunnet og malt to ganger og omsider flytta inn til Ingrid. Det måtte demonteres helt for å i det hele tatt komme inn gjennom døra! Det ble omgjort innvendig av Just med hyller og klesstang og skohylle. Ingrid har valgt en mørk brun sofa som også kan bli en dobbelseng for gjester. En hylle fra Ikea holder orden på saker og ting og er plassert på den ene veggen. Rosa detaljer gjør rommet feminint og behagelig. Det hele har blitt veldig flott og jenta er happy. 'Hekkeplassen' har fått sitt navn!. Plassen foran veksthuset. Her er det nå steinlagt og sand er strødd. Ellers ble det en hektisk start i juni rent jobbmessig, men en liten ferietur i Danmark i perioden 14. - 18. har resultert i Tivoli og noen andre spennende kupp. Plassen foran drivhuset blir ferdig lagt. Båten kommer på plass og senga til sukkererter blir satt opp. I oktober bestiller vi Lysthus på messa til Oasen Hageland. Jobbmessig arbeider vi hardt.Vi fikk rydda den gamle garasjen EN gang, men det var før Dagfin fant ut at han skulle flytte.
Mars 2006 Juli 2006 November 2006
Just har såvidt begynt med å ta ned "japsepanelen i buen i hallen i annen etasje. Det er trukket med lerret, og er litt ødelagt i kantene. Vi får og er instilt på en spaklejobb med alt. Kanskje vi i buen bør få en kunstner til å male et motiv fra fjellet inni her? En idè fra Arne.
10. mars kom christian med broren sin Mathias og hadde med vinduer til Ingrid og Lyder sitt rom. De ble skifta og dagen etter ble det fora ut og lista. Erle var med. Det er kaldt vær, men opphold og sola varmer!
Ferdigmåneden! Vi gjør ferdig soverommet vårt med beising av taklister, maling av listverk rundt garderobeskap. Listverk langs gulvet blir malt hvit sammen med dørene inn til kottet og døra. Døra inn til loftet blir også ferdig malt. På rommet til Ingrid males listverket rundt vinduet og hyller blir satt opp. Tilsvarende på rommet til Lyder blir listverket rundt vindu malt ferdig. På kontoret blir listverket endelig ferdig malt og etter at ny dør ble satt inn manglet det litt maling rundt her også. Orkesterbalkongen blir kledd inn på nytt i samme stil som garasjeverandaen. Vi legger opp selvvanningsopplegg i form av svetteslanger i hele Cathrinelund og i Ingrdis bed samt Arne- og Solveigs vegg. Ischa blir flytta til Eikstallen og hun stortrives og er svært fornøyd med de nye forholdene. Båten blir beplantet med jordbær og senga blir sådd med sukkererter. Vi høster agurker i stort monn fra drivhuset. albertines benk kommer på plass på toppen av dammen hvor den virkelig hører hjemme. Planen var å jobbe inne og med vinduer. Det har blitt misforståelser og forsinkelser.
April 2006 August 2006 Desember 2006
I slutten av april henta vi drivhuset og begynte å montere det. Påskefeiring, mye snø. Potta om alle blomster i potter og kar. Rydda og gjødslet plen og roser. Mye skade på busker og roser i år etter all snøen. Bygget opp steingarden og gjorde den litt mer solid der hvor grønnsakshagen skal anlegges. Vi planta en hekk på toppen av steingarden med Kranstopp. Satt klart fundament for drivhus. Nytelse og ajourhold / vedlikehold av hagen. Det er en fantastisk rosesommer og det er gøy å se det floret som har vært denne sommeren. Vi er en tur på hytta i augus hvor hhv kjøkken, stue og den nye bua vår blir pusset opp og ferdigstilt. Ingen aktivitet være seg hus eller jul. Et juletre og litt pynt. Julen feires på hytta - og der skal vi lade opp, for planen er klar.