Skriblerier fra notatboken vår.
Januar 2005 - Simbas lille April 2005 (forts.) - Odds bord Juni 2005 - Den nye garasjen
Vi gjør ikke stort denne måneden. Det blir endel i fm. den nye
garasjen på prosjektsiden. Spesi-fikasjonen blir ferdig og brev sendt til divers håndverkere. Ellers venter vi på svar fra arkitekten og kommunen. Fylket må også godkjenne planene siden Øvre Keisemark er fylkesvei.
Ute blir det litt varmt denne vinteren. Vi lager et bed rundt rosen som er flyttet bak Justhuset ned mot naboen i øst. Vi kaller bedet for "Simbas lille". Vi tror at rosen er en Flammentanz, men det er liv i den og den fortjente bedre jord - også over podestedet. Det blir spennende å se.
Alle bilder fra 2003 er satt inn i album samt alle bildene fra bryllupet! Det gikk med nesten alle kveldene hver dag i hele januar.
Vi blir kjempeglad for å ha funnet dette! I slutten av april kommer en spylebil, og vi spyler opp det gamle opplegget som vil fungere utmerket for avledning av vannmassene fra taket. Vi kobler samtidig på de nye nedløpene Ø og N. Vest er på fra før. Syd avløpet må vi derimot lede ned mot Cathrinelund senere.
Erleporten får grunningsstrøk.
Just har gravet og støpt hullet som skal bære vårt nye tørkestativ ved kjellernedgangen.
All fyllmasse etter sprengingen blir lagt på tomtens nordre del. Planen er å planere denne og sette opp et drivhus og lage en grønnsaks og urtehage her.
Det gamle steinbordet har fått plass her, og etter å ha blitt flyttet på tre ganger av Odd, har det nå fått navnet: Odds bord!
22. juni:Jeg beisaalle underliggerne på vestsiden av den nye garasjen. Før dette har Just grunnet alt. Nå gjenstår det å snekre på overliggere. Alt murerarbeid er så å si ferdig, men mureren har vært her idag og ordna med trappa ved kjøkkeninngangen.
Just har i dagene før dette grunna alle sidene på Lyders plass, og det blir mye finere når alle vegger blir hvite. Videre har han støpt fast fundamentet i portalen inn til Cathrinelund. Grusgangen er lagt med subbus, og vi velger å la det være slik inntil videre.
På tørkestativplassen har Just lagt heller.
Den 20. juni var Ingrid og jeg ut å gjorde rein hytta, og det ble så deilig der.
Cathrinelund fikk sin form denne sommeren med bueporten inn og oppdeling med over 200 buksbommer!
Februar 2005 - Ryddemåned Mai 2005 - Cathrinelund tar til August 2005 - Furukollen terasse
Vi har fått godkjennelse av fylket vedr. garasjebygget. Venter nå på svar fra kommunen. Vi har satt opp hyller i matboden, og har begynt å rydde opp i saker og ting som ennå ligger i esker etter flyttingen. Det blir fordelt litt saker til Justhuset, til Ingrid og Lyder, til Dagfin og Erle. Noe kommer til loppetorvet også. Det ER mye å rydde i, ogkommer til å ta litt tid. Jeg har tatt stein fra fyllmassehaugen etter garasjen og satt opp en steingard som dele mellom ny grillplass (fortsettelse av Lyders Plass) og den fremtidige grønnsakshagen.
Just har satt opp alle "buene" som skal være inngangen til Cathrinelund. I tillegg har han fått inn en buelist som skal avrunde det hele, men de knekker litt.....
Det ble lagt hellegang opp ti trappa foran hovedinngangen til garasjen. Just snekra forøvrig trappa selv, og vi sparte mye penger på det. Han fikk beste skusmål av snekker Bjørn, og vi er svært fornøyd. Terassen her kaller vi for "Furukollen terasse". Balkongen foran garasjen har fått navnet "Garasjebalkongnen".
April 2005 - Drenering blir funnet Tørkeplassen og Valdemars Urne Siste halvdel 2005
Just sprer ut resten av jorda på gressplenen som vi har fått fra Nelson, og raker ut denne. Før dette blir det kjørt bort enda mer mose, og nå ser det veldig bra ut. Jeg beisernedgangne til kjelleren et strøk. Krakken får også et strøk opp på fjorårets grunning. Justhuset får siste toppstrøk med hvit beis. Vi monterer nedløp fra Balkongen "Annen etasje" og ned fra Orkesterbalkongen på østsiden. I tillegg blir det montert nedløp rundt kjøkkeninngangen.
Vi graver graver grøft til el-ledning over gårdsplassen. Vi kjerneborrer en ventil inn til Størhuset. Veggene viser seg å være 55 cm tykke. Underveis i denne grøft-prosessen, støter vi på betongrør som høyst sansynlig er et gammelt dreneringssystem for huset.
Just har satt opp en "le vegg" rundt tørkestativet som har rutemønster. Valdemars urne har fått sin plass ved kjellernedgangen.
Valdemars Urne er ei urne vi ikke snakker om "a name that never should be spoken" - inspirert etter Harry Potter og hans rival Voldemort. Jeg synes urna er fin jeg, og tror Just begynner å like den!
Erleporten blir ferdig malt med to toppstrøk over grunning. Kjellernedgangen blir også ferdig. Alle takrenner er nå i orden som også har blitt utstyrt med rist.
Siste støpebil har vært her. Den 24.05 ble såle foran garasjeporten støpt og dekket over lekaplanken som forøvrig kom dagen før.
Vi har hatt maur på kjøkkenet og Pelias var her å sprøyta.
Septembermåned går med til finish av garasjen. Det blir tapetsert og beisa.
I oktober Vi flytter inn i garasjen og får tømt et overfylt annen etasje på hovedhuset. Vi handler kontormøbler på Ikea, og skrur to kvelder.
I november kaster vi oss over Balkongværelset. Vi sliper gulvet på dette og Lyders rom. Taket på Balkongværelset får to strøk hvit maling og det blir veldig flott. Veggene har gått fra å være (opprinnelig) isblå med noe grøntskjær til lilla (i Haglos tid) til nå "vårlys". Arvet seng etter tante med tilhørende nattbord ble satt inn. Gardiner i matchende farger ble innkjøpt og henge opp på nye stenger. Jeg måtte bare ha de råflotte duskene til disse gardinene. Nye nattbordslamper kom på plass og den originale taklampen som før hang ute i hallen, ble flyttet hit. Rommet må fortsatt huse stryketøy og brett. Den gamle stolen etter tante fikk nytt velourtrekk. Far sier at denne opprinnelig kommer fra onkel Petter som engang har kjøpt den på auksjon i Braarudgården.