Kart over bedet.
Her er kart over bedet i PDF format.
Bildene som er presentert er tatt både av blomster inne i drivhuset og det nærmeste området rundt. Området er steinlagt med rødbrun belegningsstein og ellers har vi beiset alt trevirke i grønt. Vi bruker helst bare teracotta potter her.
Drivhuset er 4 x 3 m og naturligvis altfor lite! Vi har litt lys på om vår/høst og en liten blåseovn sånn at vi kan starte litt tidligere. Takets overgang til vegg er flott buet, slik at snø og barnåler lett glir av.
Kompostområdet ligger her. Vi har en kompostering for vanlig hagejord, og så har vi laget en kompostbinge for sur jord. Eiendommen har totalt 10 store furutrær. Det blir mye barnåler av slikt.
Takløkfatet begynte som en barnehage. Lurt å ha noen forskjellige sorter klare til å dytte inn der det passer.
 
Odds bord.
Her står det også et gammelt steinbord. Det var mye frem og tilbake vedr. flyttingen av dette bordet. Det ble dratt opp og flytta på ikke mindre enn tre ganger av gravemaskin-fører-Odd. Tålmodigheten til Odd gav resultater: han fikk bordet kalt opp etter seg!
 
 
 
 
 
Drivhuset ble oppført i 2007. Det ligger hagens nordre del. Omgitt av store furuer, er det vandrende skygge og det stilles ikke så store krav til "blending". Her er samlingen av fuksiaer og Pelargonia. Tomat og agurk vokser flittig. Her drives det frem blomstrer fra frø. Sitrontreet, engletrompeter, julekaktuser og kameliadamen bor også her sommerstid. Vi koster på oss litt varme vår og høst for å ha myke overganger for plantene.
Appleblossom Rosebud Blå stemor French vanlilla   Godfreys Pride Hvit Lobelia og orange nellik
 
Hills of Snow Hills of Snow Hvit Lobelia Orange Nellik Angelys Orange  
Appleblossom Rosebud Angel - Purple Dronning Ingrid Mårbacka    
 
    Takløk på fat   Nutmeg